Asiantuntijoiden vuorovaikutusta – Miten työkaluilla tätä voidaan edesauttaa?

3.4.2023

Meillä Technosmartilla on töissä eri alojen asiantuntijoita, joilla on mahdollisuus työskennellä joustavasti etänä. Keväällä 2023 palvelupäällikkömme Juha Möttönen julkaisi Pro gradu –tutkielman, missä syvennyttiin erilaisten ICT-työkalujen ominaispiirteisiin erillään olevien asiantuntijoiden kesken. Tutkielman sisällöstä Juha tiivistää:

“Tutkielman lähtökohtina olivat sekä Technosmartin arvot asiakaslähtöisyydestä, että laadukkaiden prosessien arvostamisesta. Tutkielman keskiöön nostettiin yrityksen omat työntekijät, että Technosmartin asiakkuudet, jotta päästiin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”  

Työkalujen tulisi tarjota eri sidosryhmille reaaliaikaista tilannekuvaa. Sekä asiakkaan että yritysten omien työtekijöiden mielestä tämä ominaisuus auttoi parantamaan arvon luomista asiakkaan kanssa. Kuitenkin reaaliaikaisuus ei ollut ainoa edesauttava tekijä. Työkalujen tulisi myös edesauttaa luottamuksen herättämistä eri sidosryhmien välillä. Tutkielmassa selvisi, että luottamusta edesauttavia ominaispiirteitä voisivat olla asiakkaiden yhteyshenkilöiden tarvitsemat ominaisuudet sekä struktuuria tarjoavat ominaisuudet. Ominaisuuksien näkökulmasta paljon vaikuttaa kuitenkin ympäristö, jossa arvon luontia tehdään yhdessä asiakkaan kanssa.

Tutkielman teossa hyödynnettiin myös tekoälyä kokeilumielessä:

“Technosmartilla uskomme Microsoft Azuren mahdollisuuksiin eri tietoteknisten ratkaisujen taustalla. Osana tutkimustyötä sivuttiin mielenkiinnosta Azuren mahdollisuuksia suomenkieliseen ympäristöön kognitiivisten palvelujen osalta. Haastattelujen litterointia pystyi nopeuttamaan helposti ja turvallisesti Azuren palveluja käyttäen noin 60 % normaalista”, Juha toteaa.  

Pyrimme tarjoamaan työntekijöillemme mahdollisuuden kerryttää osaamista työn ohessa myös opintojen kautta. Meillä on myös mahdollista suorittaa opintoihin kuuluva harjoittelu. Juha kiittääkin tästä mahdollisuudesta yhdistää maisteriopinnot sekä työ. Lisää harjoittelumahdollisuuksista pääset lukemaan esimerkiksi täältä.

Tämä artikkeli julkaistaan Technosmartin sivuilla perustuen tekijän julkaisemaan lehdistötiedotteeseen Jyväskylän Yliopiston sivuilla sekä tekijän haastatteluun. Alkuperäinen lehdistötiedote on saatavissa täältä. Tutkielma on saatavilla kokonaisuudessaan sähköisesti JYX-julkaisuarkistosta.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Technosmart on suomalainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut liiketoiminnan vaativimpiin IoT-ympäristöihin ja niiden hallintaan. Palveluratkaisumme mahdollistaa kehittymisen ja menestyksen - nyt ja tulevaisuudessa.

JyväskyläKympinkatu 3 C
40320 Jyväskylä
Katso kartalla

HelsinkiHuopalahdentie 24 A
00350 Helsinki
Katso kartalla

LinkedInFacebook

© TechnoSmart Oy 2023