Vastuullisuusmittarit ja laatujärjestelmä luodaan rinnakkain

Vastuullisuustyöpaja (ESG) yhteistyössä Mastoksen kanssa

7.12.2022

Olemme alkaneet työstää laatukäsikirjaa. Yhtenä tavoitteena on kytkeä vastuullisuus ja kestävän kehityksen mukainen kasvu osaksi laatujärjestelmätyötä. Näemme, että laatu ja vastuullisuus limittyvät ja risteävät monilta osin. Siksi laatu -ja vastuullisuustyötä on jopa järkevää työstää rinnakkain. Lisäksi PK-yritysten vastuullisuuspaineet kasvavat säätelyn, asiakkaiden ja työntekijöiden taholta. 

Istuimme marraskuisena tiistaiaamuna uuden äärelle yhdessä Technosmartin ja Mastoksen tiimien kanssa. Meillä oli ensimmäinen yhteinen työpaja osana prosessia, jonka tarkoitus on valita yritykselle sopivat vastuullisuusmittarit. Työpajaa saapuivat vetämään Outi Ihanainen-Rokio, Tiia Hamro-Drotz ja Tommi Hulkkonen.

Mastokselta tarjottiin mahdollisuutta olla mukana pilotissa, jonka lopputuloksena onnistuisimme valitsemaan meille konkreettiset vastuullisen kasvun mittarit. Päätimme kokeilla uutta ennakkoluulottomasti!

Käytännössä pilotti koostuu kahdesta osasta

1. työpajaprosessista mittareiden kiinnittämiseksi ja

2. työkalusta mittareiden kehittymisen seuraamiseksi. 

Yhteisen työskentelyn avulla löydämme vastuullisuudelle mittarit, jotka kumpuavat omasta arjestamme ja käytännön tekemisestämme.

Työskentelemme isojen logistiikka-alan yritysten ja viranomaistahojen kanssa luoden heille turvallisia ja toimivia IoT- ympäristöjä. Työpaja auttoi tiimiämme hoksaamaan, miten voimme tuotteidemme ja palveluidemme avulla tuottaa edelleen parempaa lisäarvoa asiakkaillemme. Onnistuimme myös nimeämään vastuullisuuteen liittyviä toimia, joissa toimintamme on jo pitkällä. Tämä vaati isojen, kompleksisten kokonaisuuksien lähestymistä oman tekemisemme kautta.

Mainittavimpia onnistumisia ensimmäisessä työpajassa olivat mm.: 

  • “Pelottavan” alun jälkeen vastuullisuusteemat onnistuttiin kytkemään osaksi arkeamme. 
  • Nopeus. Pääsimme yhteistyöllä ylätason isoista haasteita nopeasti määrittämään omia mittareita.
  • Ymmärrys. Syntyi ymmärrys, miten yrityksen kestävän kasvun asiat ovat kytköksissä kestävään kehitykseen. 

Toinen työpaja on vielä edessä, ja sitä ennen Mastos työstää mittareita yhteisten löydösten perusteella.

Technosmart on suomalainen teknologiayhtiö. Se on erikoistunut liiketoiminnan vaativimpiin IoT-ympäristöihin ja niiden hallintaan. Vuodesta 1999 Technosmart on kasvanut liiketoiminnan kriittisten ympäristöjen asiantuntijaksi.  

Mastos on uunituore startup, joka haluaa auttaa suomalaisia PK-yrityksiä olemaan maailman vastuullisimpia. Mastos haluaa osoittaa, että vastuullinen kasvu mahdollistaa yrityksen arvon kasvun, ja jokainen yritys aloittaa vastuullisuusteot omasta tasostaan. www.mastos.fi

Tutustu kuinka työpaja on edennyt täältä.

Takaisin Ajankohtaista-sivulle

Technosmart on suomalainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut liiketoiminnan vaativimpiin IoT-ympäristöihin ja niiden hallintaan. Palveluratkaisumme mahdollistaa kehittymisen ja menestyksen - nyt ja tulevaisuudessa.

JyväskyläKympinkatu 3 C
40320 Jyväskylä
Katso kartalla

HelsinkiHuopalahdentie 24 A
00350 Helsinki
Katso kartalla

LinkedInFacebook

© TechnoSmart Oy 2023