Yksi ratkaisu kaikkiin kalustohallinnan
ja liikennöinnin tarpeisiin

Linja-autoalan asiakkaitamme ovat mm.
Pohjolan Liikenne ja Helsingin Bussiliikenne.

Ratkaisuun luotetaan myös mm. VR:llä sekä viranomaistoiminnassa Suomessa.

Helsingin Bussiliikenne Oy:
Säästöä ja matkustusmukavuutta Technosmartin avulla

Technosmartin ratkaisu on ollut Helsingin Bussiliikenteen käytössä jo vuodesta 2010.

"Kaikissa mittareissa on tapahtunut positiivista kehitystä. Esimerkiksi polttoainekulutus on laskenut viisi prosenttia vuositasolla ensimmäisen käyttöönottovuoden jälkeen", kertoo tekninen johtaja Michael Andersson Helsingin Bussiliikenne Oy:stä.

Helsingin Bussiliikenne logo

Helsingin Bussiliikenne on yksi suurimmista pääkaupunkialueen joukkoliikennöitsijöistä. Bussiyhtiö haluaa edelläkävijänä tuottaa ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä.

Technosmartin ratkaisu valittiin sen monipuolisuuden ja laajennettavuuden vuoksi. Polttoainesäästöt olivat vain yksi tavoite.

Helsingin Bussiliikenne - bussi 62

"Asiakastyytyväisyystutkimuksessa 70 prosenttia koki ajotapamme hyväksi ja se oli huomattava parannus edelliseen mittaukseen verrattuna", liikennejohtaja Mika Seppänen toteaa. Reaaliaikainen ajotapaseuranta vähentää kiihdytyksiä ja kyyti on tasaisempaa. Samalla jatkuvasti tallentuvat ajoneuvo- ja ajotapadatat mahdollistavat palaamisen ongelmatilanteisiin sekä tehokkaamman huollon.

Pitkäaikainen datankeruu on varmistanut, että tasaisemmalla ajotyylillä säästetään kalustoa. Kiihdytykset ovat vähentyneet. Automatisoitu tankkaus on helpottanut ja optimoinut kalustonkäyttöä. Järjestelmän käyttö näkyy myös parempana liikennesuunnitteluna. Kun datasta havaitaan, että kaikki kuljettajat tekevät äkkijarrutuksia jollain tieosuudella, raportoidaan tieto saman tien liikennesuunnittelulle ja tien kunnossapidolle.